Take a fresh look at your lifestyle.

Vitamina E

Vitamina E është një antioksidant.  Mund të ndihmojë në mbrojtjen e qelizave tuaja nga dëmtimi.  Kjo lëndë ushqyese thelbësore ndodh natyrshëm në shumë ushqime.  Alsoshtë gjithashtu në dispozicion si një shtesë dietike.  Ndonjëherë, është në ushqime të përpunuara.  Vitamina E është e tretshme në yndyrë.  Kjo do të thotë që trupi juaj e ruan dhe e përdor atë sipas nevojës.

Dy llojet e vitaminës E të disponueshme si suplemente janë forma natyrale, e cila është d-alfa-tocopherol dhe forma sintetike, e cila është dl-alfa-tocopherol.  Forma natyrale është pak më aktive biologjikisht.

Kontrolloni etiketën për të përcaktuar se cilën formë të vitaminës E keni.  Informacioni në etiketë mund t’ju ndihmojë të siguroheni që po merrni dozën e duhur.

Vitamina E është një grup i antioksidantëve të fuqishëm që mbrojnë qelizat tuaja nga stresi oksidativ.  Nivelet e përshtatshme të vitaminës E janë thelbësore që trupi të funksionojë normalisht.

Nëse nuk merrni mjaftueshëm, mund të bëheni më të prirur ndaj infeksioneve, të përjetoni shikim të dëmtuar ose të vuani nga dobësia e muskujve.

Për fat të mirë, vitamina E është e përhapur në ushqime.  Si rezultat, nuk ka gjasa të bëheni të mangët nëse nuk dëmtohet thithja e lëndëve ushqyese.

Sidoqoftë, të gjithë duhet të përpiqen të hanë shumë ushqime të plota të pasura me vitaminë E.