Take a fresh look at your lifestyle.

Gjendje e rëndë në Shtëpinë e të Moshuarve: 51 të infektuar, pritet vaksionimi i tyre

Vaksinat kundër virusit kanë arritur në Kosovë.

51 të infektuar në Shtëpinë Personave të Moshuar në Prishtinë janë të evidentuar deri më tani, kështu tha drejtoresha Raze Aliçkaj, duke shtuar se të gjithë banorët rezidentë që jetojnë në këtë institucion janë në listë për të marrë vaksinën kundër Covid-19.

“Deri më tani gjithsej kanë qenë të infektuar 51 banorë rezidentë, dhe një numër shumë i madh i stafit por që fatmirësisht të gjithë e kanë kaluar mirë, nuk kemi pasur raste të vdekjes nga Covid-19 as nga rezidentët dhe as nga stafi fatmirësisht, aktualisht është një gjendje shumë  e mirë, nuk kemi të infektuar as nga rezidentët por as nga stafi”, tha drejtoresha Aliçkaj.

Tutje, ajo thotë se nuk kanë pasur probleme me furnizim të barnave, duke shtuar se të gjitha kërkesat e këtij institucioni janë realizuar.

“Në kuadër të masave preventive, në fillim e kemi formuar Shtabin Emergjentë i cili e ka kryer punën e vet, e cila i është caktuar brenda institucionit, furnizimi me medikamente ka qenë i mirë nuk kemi pasur probleme, për arsye se furnitori është i kontraktuar nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale, me material mbështetës dhe mbrojtës jemi furnizuar nga Ministria e Shëndetësisë, dhe i kanë realizuar të gjitha kërkesat tona”, tha ajo për Ekonomia Online.

Nga gjithsej 65 banorë rezidentë sa janë, 38 gra dhe 27 burra, tashmë  kanë hyrë në listën për t’u vaksinuar, kështu bëri të ditur Aliçkaj, e cila tha që banorët këtu po presin me padurim të vaksinohen.

“Ka qenë data 13 mars, kur e kemi dërguar listën e banorëve të moshuar që presin për t’u vaksinuar,tash pas ardhjes së vaksinave  ku aktualisht janë 65 rezidentë prej tyre 38 femra e 27 meshkuj dhe numri i punëtorëve është 52”, theksoi tutje ajo.

Tutje ajo  theksoi se pandemia i ka shqetësuar mjaftë shumë banorët në këtë Shtëpi.

“Shtëpia e Personave të Moshuar pa përkujdesje familjare, të gjithë e dimë që është një ndër institucionet më të ndjeshme në nivel vendi duke e pasur parasysh që banorët e saj janë në një moshë të shtyre dhe i shoqërojnë edhe sëmundjet  e ndryshme kronike, kardiovaskulare dhe në fillim neve pandemia na ka shqetësuar shumë, mirëpo jemi munduar që me një menaxhim të mirëfilltë bashkë me stafin të ia dalim, kemi dhënë shumë rekomandime, qe ta kuptojnë gjendjen serioze që është ende aktuale. Në fillim kemi pasur shumë vështirësi, sepse disa nuk e pranonin e disa e merrnin si jo shumë të rrezikshme, mirëpo kemi punuar për vetëdijesimin e tyre”, u shpreh drejtoresha.

Aliçkaj tregoi që gjatë pandemisë  kanë kërkuar dhe staf vullnetar dhe praktikantë që të kenë më të lehtë punën dhe menaxhimin me të moshuarit sidomos gjatë përballjes me Covid-19.

“Kemi kërkuar vullnetarë dhe praktikantë, që të punojnë në një periudhë kohore për të na ndihmuar në kohë pandemie dhe mund të themi që kemi staf të mjaftueshëm. por gjithmonë jemi munduar që ta zbutim situatën me pandeminë dhe ta ruajmë qetësinë, dhe besoj që kemi bërë një punë shumë të mirë”, përfundoi ajo.