Take a fresh look at your lifestyle.

Mercedes njofton mini-furgonin elektrike EQT

Më 10 maj, prodhuesi i automjeteve dëshiron të prezantojë T-Classin e saj të ri, i cili synon kryesisht të tërheqë familjarët.

Disa ditë pas prezantimit zyrtar të EQS, Mercedes ka njoftuar se do të japë një vështrim të parë në modelin e tij të ardhshëm EQT në 10 maj.

Duhet të jetë një mjet konceptual që klasifikohet në segmentin e furgonëve të vegjël, transmeton Telegrafi.

Pra, duhet të jetë më i vogël se EQV elektrik, por gjithsesi ofron shumë hapësirë ​​në ambientet e brendshme dhe kështu u drejtohet kryesisht familjeve me fëmijë.

Edhe pse fillimisht paraqitej vetëm si një koncept, EQT në të vërtetë do të zbatohet në një formë shumë të ngjashme.

Siç mund të shihet nga teksti ngacmues nga Mercedes, së pari do të paraqitet një variant elektrik i T-Class. Kjo tingëllon sikur kategoria e re do të jetë gjithashtu në dispozicion me variante të tjera të diskut.

Përparësitë e EQT do të paraqiten nga profesionisti Tony Hawk, ndër të tjera.

Përveç hapësirës së ndryshueshme, automjeti duhet të plotësojë edhe kërkesa të tjera tipike që karakterizohen nga Mercedes për rehati dhe siguri.

Siç raporton Auto Motor und Sport, T-Class do të bazohet në transportuesin komercial Citan, por një version i ri do të paraqitet në gjysmën e dytë të 2021.

Është ende e paqartë se kur EQT do të dalë në treg si një version prodhimi.