Take a fresh look at your lifestyle.

A e dini sa është paga mesatare në Kroaci

Paga mesatare në Kroaci është më e lartë se 7,000 kuna për herë të parë, tha kryeministri Andrej Plenkoviq në fillim të mbledhjes së qeverisë, duke shtuar se reforma e taksave dhe ndihma shtetërore për ekonominë gjatë pandemisë së koronavirusit kanë ndihmuar.

“Sipas të dhënave të fundit nga Byroja Qendrore e Statistikave, në shkurt për herë të parë paga mesatare neto në Kroaci ishte më e lartë se 7,000 kuna. Kjo u kontribuua ndjeshëm nga reforma jonë e taksave, si dhe nga masat e forta që morëm për të ruajtur vendet e punës në pandemi, “tha Plenkoviq.

Ai vuri në dukje se që nga fillimi i pandemisë, shteti ka siguruar dhjetë miliardë kuna për rreth 120 mijë punëdhënës dhe 680 mijë punëtorë, të cilëve u ishte dhënë pagesa e mbështetjes.

“Paga mesatare u rrit me 183 kuna nga janari 2012 deri në janar 2016 dhe me 1,396 kuna nga fillimi i 2016 deri tani”, tha Plenkoviq.

 

Paga mesatare e paguar neto për punonjës në personat juridikë në Kroaci në shkurt arriti në 7,038kuna, e cila është 3.4% më shumë në terma realë në nivel vjetor, sipas të dhënave nga Byroja Qendrore e Statistikave botuar të martën.

Krahasuar me janarin e këtij viti, paga mesatare neto është 0.5% më e lartë në terma realë.

Paga mesatare neto për shkurt 2021 ishte 5,791 kuna.