Take a fresh look at your lifestyle.

Për shkak të rrjedhjeve të oksigjenit, 22 të vdekur në një spital në Indi

Të paktën 22 pacientë vdiqën sot në një spital në Indinë Perëndimore pas një ndërprerje në furnizimin me oksigjen të shkaktuar nga një rrjedhje nga një rezervuar, tha ministri i Shëndetësisë Rajesh Tope, ndërsa numri i infeksioneve të reja të koronavirusit në vend po rritet.

“Pacientët që ishin në aparate për frymëmarrje në një spital në Nashik vdiqën. Ka pasur një rrjedhje nga rezervuarët nga të cilët pacientët marrin oksigjen,” shpjegoi ministri i Shëndetësisë së shtetit të Maharashtra, Rajesh Tope.

Vendi i dytë më i populluar në botë raportoi 295.041 infeksione të reja të mërkurën, numri i dytë më i lartë ditor ndonjëherë, pasi SHBA kishte 297.430 raste në 24 orë në janar.

India gjithashtu kishte numrin më të lartë të vdekjeve ditore në pandemi të mërkurën – 2023.

Spitalet në Nju-Delhi raportojnë se po u mbaron furnizimi mjekësor me oksigjen për të sëmurët rëndë.

Duke iu drejtuar kombit të martën, Kryeministri Narenda Modi tha se India po përballej me një stuhi koronavirusi duke mbytur sistemin e saj të kujdesit shëndetësor.

India deri më tani ka administruar afër 130 milionë doza të vaksinës, më e larta në botë pas Shteteve të Bashkuara dhe Kinës, por të cilat janë shumë pak për 1.35 miliardë njerëz sa ka ky vend aziatik.