Take a fresh look at your lifestyle.

Duke marrë patentë shoferin në vitin 1943

Patentë shoferi shërben edhe si dokument identifikues që përmban të dhënat nga fakti primar që përmes patentë shoferit ju bëheni një vozitës i licencuar, shkruan Gazeta Metro.

Derisa sot është më lehtë të pajisesh me një leje të tillë duke vozitur një veturë të vërtetë, më parë vetura dhe timoni ishin të improvozuara.

Më poshtë ju sjellim një foto nga orët e autoshkollës, Nairobi, Afrika Lindore, 1943.

Patenta është një dokument zyrtar i cili autorizon një individ të ngasë një mjet me motor: motoçikletë, veturë, kamion apo autobus. Kjo leje drejtimi mund të sigurohet vetëm pasi kalohet me sukses një provim teorik mbi njohuritë e kodit rrugor dhe praktik mbi aftësitë e drejtimit të mjetit në terren