Take a fresh look at your lifestyle.

Ky është numri i pacientëve që po trajtohen në spitale nga virusi korona

Në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës vazhdojnë të trajtohen një numër i konsiderueshëm i pacientëve si pasojë e Sars- Cov-2.

Sipas raportimeve nga klinikat Covid të QKUK-së, por edhe spitalet e përgjithshme, numër i pacientëve që po trajtohen është 723 pacientë.“594 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë,31 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore, 562 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë”.

Në QKUK janë të shtrirë 296 pacientë14 prej tyre në gjendje të rënduar231 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

254 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikaveKlinika Infektive 110 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive) 64 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno) 12 pacientë

Klinika e Pulmologjisë me 87 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 17 pacientë + 2 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 4 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 2 paciente

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 427 pacientë 17 prej tyre në gjendje të rënduar 363 të konfirmuar pozitivë 308 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 54 pacientë

Spitali i Gjakovës, 77 pacientë

Spitali i Pejës, 92 pacientë

Spitali i Gjilanit, 76 pacientë

Spitali i Ferizajt, 59 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 48 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 21 pacientë