Take a fresh look at your lifestyle.

Zgjidhja më e mirë për ti larguar gurët në veshka

imptomat e gurëve në veshka, megjithëse nuk rrezikojnë menjëherë jetën, shpesh prodhojnë dhimbje dhe shqetësime të forta te të sëmurët.

Dhimbjet shpesh mund të garantojë një vizitë në spital nëse nuk kalojnë natyrshëm. Megjithatë, ka hapa që njerëzit mund të ndërmarrin për t’i parandaluar ato të zhvillohen.

Si të parandaloni gurët në veshka

Gurët në veshka zakonisht prekin njerëzit e moshës midis 30 deri në 60 vjeç në njërën ose të dy veshkat. Ato zhvillohen si masa të kristalizuara të produkteve të mbetjeve të mbartura nga gjaku dhe mund të vendosen në uretër.

Kur ndodhin, ato mund të shkaktojnë disa simptoma alarmante, si:

Dhimbje në bark, ijë ose testikuj
Temperaturë e lartë (38°C +)
Djersitje e tepërt
Valë të forta të dhimbjeve
Të përziera ose të vjella
Gjak në urinë

Profesionistët shëndetësorë lidhin zhvillimin e gurëve në veshka me disa faktorë specifik.

Njerëzit shpesh do t’i zhvillojnë gurët në rrethanat e mëposhtme:

Mos pirja e lëngjeve mjaftueshëm
Marrja e disa ilaçeve
Probleme mjekësore që rrisin nivelet e disa substancave në urin
Mjekët rekomandojnë korrigjimin e zakoneve dietike për të parandaluar gurët në veshka.

Disa rekomandime përfshijnë:

Pirjen e më shumë lëngjeve
Shmangien e pijeve me gaz

Pirjen e ujit me lëng limoni të freskët
Uljen e përmbajtjes së kripës dietike
Kushdo që dëshiron të bëjë ndryshime në dietën e tij dhe të shmangë gurët në veshka duhet të konsultohet më parë me mjekun e tij.