Take a fresh look at your lifestyle.

Kapet peshku mbi 100 vjet i vjetër, peshon 108 kilogramë

Në lumin Detroit kapet një peshk mbi 100 vjet i vjetër me peshë 108 kilogramë

Një peshk 240 kilogramë që mund të jetë më i vjetër se 100 vjeç u kap javën e kaluar në lumin Detroit nga Shërbimi i Peshqve dhe Jetës së Egër të SHBA.

“Përbindëshi i lumit nga jeta e vërtetë” ishte gati shtatë metra (2.1 metra) i gjatë, tha agjencia në Facebook, ku edhe u shpërnda fotografia në më shumë se 24 mijë herë.

“Bazuar madhësi, supozohet të jetë një femër dhe se ajo ka qenë duke u endur në ujërat tona mbi 100 vjet. Ajo u lëshua shpejt në lumë pasi u peshua dhe u mat”, tha Shërbimi i Peshkut dhe i Kafshëve të Egra.

Sipas Departamentit të Burimeve Natyrore të Miçiganit, jetëgjatësia tipike është 55 vjet për një peshk mashkull dhe 70 deri në 100 vjet për femrat, raporton AP, transmeton KlanKosova.tv.

Ky peshk u kap në 22 prill në jug të Detroit derisa një ekuipazh prej tre personash po kryente një studim vjetor të bërthamës.

U deshën rreth gjashtë minuta për të futur këtë peshk në anije me një rrjetë.

“E ndjeva peshkun duke u përplasur në vijë. Ndërsa afrohej, vetëm sa bëhej gjithnjë e më e madhe ”, tha Jason Fischer, i cili ishte me biologët e tjerë Paige Ëigren dhe Jennifer Johnson.

“Kjo do të jetë një histori vërtetë e mirë për peshqit, ajo ishte e lodhur dhe nuk na luftoi shumë”, tha Ëigren. Peshkatarët mund të mbajnë një peshk në vit, por vetëm ai është me një madhësi të caktuar dhe kapet në disa ujëra shtetërorë. Të gjithë të tjerët të zënë në lumin Detroit duhet të lirohen.