Take a fresh look at your lifestyle.

Mësoni pse përjetojmë sulme paniku gjatë natës

Sulmet e panikut ndodhin gjatë natës mu në mes të gjumit. Ato vijnë me ndjenjën e mbytjes dhe djersitje. Nga pikëpamja klinike, ato shpesh ndodhin te pacientët që vuajnë nga sulmet e panikut gjatë ditës. Sidoqoftë, dihet që sulmet e panikut gjatë natës janë më intensive dhe torturuese,

Studiuesit ende po përpiqen të zbulojnë pse disa njerëz përjetojnë sulme paniku të natës, me të dhëna e deritanishme, sulmet e panikut gjatë natës janë të zakonshme tek njerëzit me çrregullime paniku.

Deri në 71% e njerëzve me sulme paniku gjatë ditës raportojnë se kanë përjetuar një sulm paniku natën të paktën një herë.

Disa faktorë që mund t’i bëjnë njerëzit më të prirur ndaj maktheve përfshijnë:

Çekuilibri kimik në tru.

Histori familjare e sulmeve paniku.

Nivele jashtëzakonisht të larta stresi.

Ngjarje traumatike.

Sëmundjet themelore, të tilla si depresioni ose çrregullimi i ankthit shoqëror.

Si ta menaxhojmë atë:

Problemi më i madh me sulmet e panikut gjatë natës është se për shkak se ato ndodhin pa paralajmërim, ju nuk keni mundësinë të përgatiteni ose të ndihmoni trupin tuaj të relaksohet.

Megjithëse gjërat duket se janë jashtë kontrollit tuaj, ka shumë gjëra që mund të bëni për ta menaxhuar atë:

Provoni ushtrime të frymëmarrjes, pasi kontrolli i frymëmarrjes mund t’ju ndihmojë të relaksoheni.

Flisni me një person të besuar, mik apo anëtar të familjes për gjithçka që ju shqetëson.

Ndërsa këto hapa mund të ndihmojnë, është e rëndësishme të kërkoni ndihmë profesionale nëse sulmet tuaja të panikut bëhen më të shpeshta ose ndikojnë në aspekte të tjera të jetës tuaj.