Take a fresh look at your lifestyle.

A e dini pse vendoset shkronja ‘L’ në veturat e autoshkollës

Shkronja ‘L’ e cila vendoset në veturat e autoshkollës ka një kuptim që vije nga gjuha angleze, që do të thotë ‘Learners’.

Shumë shpesh na ka hasur të takojmë vetura të autoshkollës, thuajse çdo ditë.

Mirëpo asnjëherë nuk e kemi ditur se çfarë domethënie ka shkronja ‘L’. Shkronja ‘L’ e ka kuptimin nga gjuha angleze që do të thotë ‘Learners’, e që në shqip i bie nxënës.

Pra kjo na bën të kuptojmë se aty është një shofer nxënës, i cili po mëson se si të ngasë veturën dhe që ende nuk e ka kaluar testin zyrtar të vozitjes.

Personat e tillë duhet të shoqërohen nga instruktori i kualifikuar dhe mbi veturë të vendoset shkronjaL.