Take a fresh look at your lifestyle.

Izraeli arsyetohet për bombardimet e zyrave të mediave

Ndërtesa ku ndodhen Al Jazeera, Associated Press e disa media të tjera janë bombarduar para pak minutash, raporton Express.

Forcat e Mbrojtjes së Izraelit kanë treguar arsyen e goditjeve të këtyre vendeve me raketa, sipas tyre organizata terroriste ‘Hamas’ i ka kthyer zonat e banuara në Gaza në bastione ushtarake, të cilat janë duke u përdorur për qëllime të shumta ushtarake si mbledhja e inteligjencës, planifikimi i sulmeve, komandimi dhe kontrolli dhe komunikime.

Po të njëjtit përmes disa shkrimeve të bëra në “Twitter” kanë treguar arsyet duke thënë se e gjithë bota duhet të shohë në lidhje me operacionet e zhvilluara sot në Gaza.

Të gjitha postimet e bëra nga Forcat e Mbrojtjes:

Kjo është ajo që bota duhet të shohë.

Këtu keni disa kontekst të rëndësishëm për titujt që po shihni në lidhje me operacionet e Forcave të Mbrojtjes së Izraelit në Rripin e Gazës ⬇

1 / Hamasi i ka kthyer zonat e banuara në Rripin e Gazës në bastione ushtarake. Ai përdor ndërtesa të larta në Gaza për qëllime të shumta ushtarake si mbledhja e inteligjencës, planifikimi i sulmeve, komandimi dhe kontrolli dhe komunikimet.

2 / Kur Hamasi përdor një ndërtesë të gjatë për qëllime ushtarake, ajo bëhet një objektiv i ligjshëm ushtarak.

3 / Forcat e Mbrojtjes së Izraelit goditën një numër ndërtesash të tilla ditët e fundit, por para se ta bënim këtë, ne ndërmorëm hapa për të provuar që civilët të mos dëmtoheshin.

4 / Ne i thirrëm banorët e ndërtesës dhe i paralajmëruam të largohen. Ne kemi dërguar mesazhe SMS. Ne hodhëm bomba “trokitëse çati”; ata lëshojnë zhurma të larta dhe godasin vetëm çatinë. Ne siguruam kohë të mjaftueshme për t’u evakuar.

5 / Ne do ta themi përsëri: Kur Hamasi vendos pasuritë ushtarake brenda një ndërtese të tillë, ajo bëhet një objektiv i ligjshëm ushtarak. Ky është ligj i qartë ndërkombëtar.

6 / Të gjitha ndërtesat shumëkatëshe të shënjestruara nga IDF u përdorën për qëllime ushtarake brenda secilës ndërtesë.