Take a fresh look at your lifestyle.

Nga Maroku në Spanjë, 145 emigrantë shkojnë me not

Të paktën 145 emigrantë notuan nga Maroku drejt Ceutës në Spanjë, të ndihmuar dhe nga goma makine.

Shumica ishin meshkuj, thotë BBC, por në mesin e tyre janë edhe dy familje të plota.
Mediat spanjolle thonë se rojet bregdetare marokene thjesht rrinin e vështronin teksa emigrantët i hynin rrugëtimit tejet të rrezikshëm.

Dy enklavat spanjolle të Ceutës dhe Melilla-s janë kthyer në magnete për emigrantët afrikanë që kërkojnë një jetë më të mirë në Europë.

Një pjesë e atyre që mbërritën në Ceuta muajin e kaluar u kthyen mbrapsht, me përjashtim të 30 të miturve, mosha e të cilave u konfirmua nga analizat mjekësore. “Prurjet” nga deti vijnë në një moment tensionesh në marrëdhëniet e Marokut me Spanjën.

Autoritetet marokene janë të zemëruara nga fakti që lideri i frontit Polisario, një grupim i cili lufton prej dekadash të tëra për pavarësinë e Saharasë Perëndimore, së fundi është shtruar dhe po merr trajtim në një spital spanjoll.