Take a fresh look at your lifestyle.

Si ndikoi pandemia në rritjen e çmimeve të drogës

Zyra e Kombeve të Bashkuara për Drogat dhe Krimin në një raport të botuar, ka thënë se kontrollet kufitare të lidhura me koronavirus dhe mungesat e fluturimeve po i bëjnë drogat ilegale më të shtrenjta dhe të vështira për t’u blerë në të gjithë botën, përfshirë edhe kokainën.

Pandemia po ka një efekt të përzier në prodhimin e drogave në rajone të ndryshme dhe në kontrabandën në ajër, tokë dhe det, por tendenca e përgjithshme në vendet ku konsumohen drogat ilegale, duket të jetë relativisht të njëtrajtshme, tha UNODC në raportin për COVID-19, raporton Reuters.

Në raport po ashtu theksohet se mungesa e benzinës, po ndikon në rritjen e çmimit.

“Prodhimi i kokainës duket se po pengohet, pasi prodhuesit, veçanërisht në Kolumbinë Lindore, po vuajnë nga një mungesë benzine, e cila më parë ishte kontrabanduar nga Republika Bolivariane e Venezuelës dhe është thelbësore në prodhimin e kokainës,” tha ajo, pa theksuar një lidhje në COVID-19.”