Take a fresh look at your lifestyle.

Historia e emocionuese e dy baballarëve: U bënë prindër të një foshnje që e gjetën në stacion të metros

Sot, Kevin është një student 20-vjeçar që studion shkenca kompjuterike dhe matematikë.

Ka shumë mënyra për t’u bërë prindër, por një nga ato më të papriturat duhet të jetë te gjesh një fëmijë të braktisur. Kjo është historia e Peter dhe Danny nga New York të cilët gjetën një fëmijë në stacionin e metros. Ata janë një çift homoseksualësh dhe kanë treguar historinë e tyre në “BrightSide”.

Ishte 28 gusht, viti 2000. Rreth orës 10:00, Danny Stewart ndodhej në stacionin e metrosë në New York. Ai ishte vonë për një takim darke me partnerin e tij Peter Mercurio, të cilin e telefonoi për ta lajmëruar për vonesën. Peter po priste një justifikim nga partneri i tij, por ajo që ai nuk e priste ishte fjalia që Danny i tha: “Unë gjeta një fëmijë!”, transmeton lajmi.net.

Danny e gjeti djalin në tokë pranë një muri dhe u çudit pse dikush do të linte një fëmijë atje. Pasi kuptoi që foshnja ishte braktisur, Danny thirri policinë dhe u tha atyre se gjeti një foshnjë. Dhe pikërisht kur Danny thirri Pete për t’i treguar, policia u shfaq dhe jeta e tyre nuk do të ishte më e njëjta.

Pasi mbërriti policia, ata e çuan foshnjën në një spital për një kontroll, dhe pasi Danny dha një deklaratë, ata vazhduan jetën. Foshnja ishte me shëndet të mirë dhe ai u vendos në një shtëpi për fëmijët jetim dhe gati për tu birësuar.

Sidoqoftë, pas 6 javësh, Danny mori një telefonatë nga Administrata për Shërbimet e Fëmijëve dhe u ftua të marrë pjesë në një seancë gjyqësore familjare për të dëshmuar se si e gjeti foshnjen. Pasi dha dëshminë e tij, gjykatësi i kërkoi Danny të qëndronte gjatë gjithë seancës. Danny pranoi, dhe pasi policia dha dëshminë e tyre, gjykatësi e pyeti Danny : “A do të interesonit të birësosh këtë foshnjë?”

Edhe pse Danny iu përgjigj “Po” gjykatësit, vendimi për të birësuar një fëmijë me partnerinn e tij bëri një dëm në marrëdhëniet e tyre. Ata nuk kishin shumë para, ata jetonin me një shok dhome dhe kishin shumë pak hapësirë ​​në banesën e tyre. E gjithë kjo i bëri ata të pyesnin veten nëse birësimi i foshnjës do të ishte zgjedhja e duhur.

Edhe pse asnjëri prej tyre nuk ishte i përgatitur për perspektivën e prindërimit, pasi vizituan foshnjën në shtëpinë e fëmijës, ata menjëherë u lidhën dhe pikërisht atëherë e kuptuan se mund ta bënin me të vërtetë këtë. Pas kësaj, filloi procesi i birësimit dhe ata filluan të bëhen gati të mirëpresin djalin në jetën e tyre.

Në 22 dhjetor, ata morën Kevin djalin e braktisur në shtëpi me ta për të kaluar festat. Frymëzuar nga mënyra se si foshnja hyri për mrekulli në jetën e tyre, Peter bëri një libër me fotografi për fëmijë me titull “Our Subway Baby “ (Foshnja jonë e metrosë) me historinë e zbulimit të Kevinit.

Kevin nuk ishte i vetëdijshëm se historia kishte të bënte me të derisa u bë më i madh, por sapo e kuptoi , ai ishte shumë krenar për këtë dhe e çoi librin në shkollë për t’ua treguar bashkëmoshatarëve të tij.

Sot, Kevin është një student 20-vjeçar që studion shkenca kompjuterike dhe matematikë. Ai është më i gjatë se të dy baballarët e tij, dhe i pëlqen të luajë frisbee f dhe të vrapojë në maratonë. Kevin gjithashtu ka mësuar kitarë dhe piano, dhe sipas prindërve të tij, ai është i mirë dhe shumë empatik.