Take a fresh look at your lifestyle.

Bie në 214 numri i pacientëve që po trajtohen nga COVID-19 në Spitalet e Kosovës

ShSKUK-ja ka njoftuar se 214 pacientë janë duke u trajtuar në klinikat Covid të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme, shkruan Gazeta Express.

Sipas njoftimit 122 prej tyre janë të konfirmuar me koronavirus.

Lexo Edhe:
Protestohet në Mitrovicë kundër dhunës seksuale, kërkohet publikimi i emrave të përdhunuesve
Postimi i plotë:

Sipas raportit të punës për datën 22 maj 2021, 214 pacientë janë duke u trajtuar në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme.

122 pacientë janë të konfirmuar me COVID-19,

6 janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 146 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 120 pacientë:

6 pacientë janë në gjendje të rënduar;

69 janë të konfirmuar me Sars Cov-2;

86 janë me oksigjeno-terapi.;

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave;

Klinika Infektive, 45 pacientë;

Klinika e Pulmologjisë, 57 pacientë;

Mjekimi Intensiv -COVID, 6pacientë + 1 në Repartin Intenziv të Klinikës Infektive;

Klinika e Pediatrisë, 11 pacientë;

Klinika e Gjinekologjisë, 1 pacientë;

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 94 pacientë;

53 të konfirmuar pozitivë

60 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 18 pacientë;

Spitali i Gjakovës, 12 pacientë;

Spitali i Pejës, 30 pacientë;

Spitali i Gjilanit, 19 pacientë;

Spitali i Ferizajt, 7 pacientë;

Spitali i Mitrovicës, 4 pacientë;

Spitali i Vushtrrisë, 4 pacientë.