Take a fresh look at your lifestyle.

Çfarë duhet të bëni nëse presioni juaj i gjakut është shumë i ulët?

Presioni i gjakut shpesh rritet ndërsa plakemi, duke shkaktuar një mori simptomash të pakëndshme. Nëse lihet pa mbikëqyrje, presioni i lartë i qëndrueshëm mund të çojë në probleme që ndryshojnë jetën, të tilla si sëmundje të zemrës ose sulme në zemër.

Presioni i ulët i gjakut gjithashtu vjen me rreziqe të bashkangjitura dhe njerëzit duhet të kuptojnë se si mund t’i japin asaj një shtytje shumë të nevojshme.

Çfarë duhet të bëni nëse presioni juaj i gjakut është shumë i ulët?

Presioni i gjakut do të kalojë nëpër lëvizje në shumicën e ditëve, duke filluar ulët dhe duke u rritur deri në mbrëmje.

Shkencëtarët dhe profesionistët shëndetësor kanë arritur në një interval ideal “normal” të presionit të gjakut duke matur zemrën kur ajo rreh dhe pushon. Ata arrijnë në vlera numerike të merkurit (mmHg), me një diapazon ideal prej 120 / 80mmHg.

Ekspertët shpesh nuk bien dakord për atë që përbën presion “të ulët”, por kjo qëndron diku nën 90 mmHg sistolike ose 60 mmHg diastolike. Njerëzit të cilët e gjejnë presionin e tyre mesatar vazhdimisht duke u ulur poshtë këtij kufiri, mund të përjetojnë periudha marramendjeje.

Ata gjithashtu mund të zbulojnë se ndjehen të zbehtë, kanë marramendje, përjetojnë vizion të paqartë, të përziera, lodhje ose mungesë përqendrimi. Të gjitha këto mund të degradojnë cilësinë e jetës së njerëzve dhe ka disa shkaqe të mundshme.

Ato mund të përfshijnë:

  • Probleme me zemrën

  • Dehidrim

  • Humbje gjaku

  • Infeksione të rënda

  • Anafilaksi

  • Mangësitë e lëndëve ushqyese

  • Probleme endokrine

Korrigjimi i presionit të ulët të gjakut është relativisht i drejtpërdrejtë dhe mund të kërkojë disa ndryshime në stilin e jetës.

Nëse dehidrimi po ju bënë të zbehtë, duhet të pini më shumë ujë. Dhe nëse keni mungesa të lëndëve ushqyese, siç është mungesa e natriumit, mund të fusin më shumë prej tyre në dietë.