Take a fresh look at your lifestyle.

Elon Musk del kundër Apple

Shefi i Tesla dëshiron të promovojë një mënyrë të qëndrueshme të jetës dhe jo të ndërtojë ekosistemin e tij si Apple.

Tesla nuk duhet të jetë “kopsht me mure” – një lloj “kopshti me mure” – siç thuhet për prodhuesin e telefonave inteligjent Apple nga Elon Musk.

Me këtë deklaratë, Elon Musk ngacmoi kompaninë Apple, e cila nuk lejon alternativa nga prodhuesit e tjerë me ekosistemin e saj në konferencën e fundit të bilancit.

Në konferencë, Musk u pyet pse dëshironte ta vinte në ngarkim Teslan, ku ngarkuesi prodhohet nga dikush tjetër. Sipas miliarderit, Tesla dëshiron të promovojë një mënyrë të qëndrueshme të jetës dhe jo konkurrencë të tillë.

 

Musk gjithashtu kritikon përdorimin e gjerë të kobaltit në bateritë e produkteve të Apple. Nga ana tjetër, Tesla përdor vetëm 2 për qind të elementit nga krahasimi me Apple. /Telegrafi/